Logo Nedir, Neden Önemlidir?

Logoların markalar için önemi akılda kalıcılık açısından değerlendirilir. Markalaşma sürecinde firmanın müşteriye karşı fiziksel bedenini yansıtan logo, markayı pazarda temsil etme görevini üstlenir. İyi tasarlanmış bir logonuz olması halinde rakiplerinizin önüne geçme şansı yakalayabilirken, kötü tasarlanan bir logoyla kötü bir imaj sergileyeceğinizi düşünebilirsiniz. Firmanızın ruhunu yansıtan ve geniş kitleler tarafından anlaşılabilecek başarılı tasarıma sahip bir logonun sizin için ne ifade ettiğini anlatan yazımıza inceleyerek, kurumsal kimliğinizi yansıtma konusunda nasıl bir logo sahibi olmanız gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.

Logo Nedir?

Logo işletmelerin kimliğini yansıtan ve görüldüğü anda markayı çağrıştıran görsel öğelere verilen isimdir. Markaların akılda kalıcılığını sağlayan logolar, kurumsal vizyona uygun tasarımlar ile daha geniş hedef kitlelere ulaşma stratejisine olumlu katkı sağlar.

Neden Logo Kullanılır?

Logonun kullanılma nedeni kurumsal kimliğin gösterilmesidir. Logolar şirketlerin imzasıdır. Siz de satışını yaptığınız ürün ve hizmetlere imzanızı atarak hedef kitlenizin dikkatini çekmek için logo kullanmayı ihmal etmeyin!

Logo Neden Önemlidir?

Logonun önemi markanın hedef kitlede olumlu bir ilk izlenim bırakabilmesi için sahip olduğu en etkili silahı kullanması olarak özetlenebilir. Profesyoneller elinden başarılı bir şekilde tasarlanmış olan görseller, kullanıcı dikkatini çekmenin yanında markanın tanınırlığını artırmada etkilidir. Kaliteli ürün ve hizmetlerinize logonuz ile imza atarak her geçen gün daha geniş kitlelere hitap edebilir, sabit müşteri sayınızı günden güne artırarak rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz.

İyi Bir Logo Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Logo tasarımları markaların ihtiyaçları ve hedef kitlenin beklentileri dikkate alınarak hayata geçirilir. Gözü yormayan, sade ve anlaşılır logolar sektörde daha sık tercih edilirken; özgünlük ve tipografi tasarımda büyük önem taşır. Logonuzu tasarlarken şu özelliklerin sağlandığından emin olmanızı tavsiye ederiz:

  1. Karmaşık tasarımlardan uzak durulmalı; sade, basit ve anlaşılır tasarımlar tercih edilmelidir.
  2. Tasarım özgün olmalı, farklı markaların tasarımlarından esinlenme yapılmamalıdır.
  3. Akılda kalıcı tasarımlar seçilmelidir.
  4. Firmanın özellikleri tasarımda yansıtılmalıdır.
  5. Renk ve çizgilerin seçiminde kültürel özellikler ön planda tutulmalıdır.
  6. En fazla bilgiyi en kısa sürede verebilmelidir.
  7. Firmanın imzası olmaya aday, benzersiz ve ruha uygun tasarıma sahip olmalıdır.

Logo Çeşitleri Nelerdir?

Logo çeşitleri şunlardır:

  • Tek karakterden oluşanlar
  • Kombinasyon tipi
  • San Şerif Stili
  • Geleneksel olmayan
  • Çok karakterden oluşanlar
  • Yeni tipografik tasarımlar
  • Kaligrafik
  • Numaralardan oluşan
  • Karmaşık formda

Logo ve Amblem Arasındaki Fark Nedir?

Logoyla amblemin farkı tasarım farklılığı ile özetlenebilir. Logo sadece yazılardan oluşurken, amblem logoyu da kapsayan bir tasarımdır. Amblem, akılda kalıcılık yönünden logonun önünde seyreder.

Kurumsal Logo Tasarımı Nerede Yapılır?

Kurumsal logo tasarlatmak için profesyonellerden destek alın. Crater Fikir Sanat Reklam Ajansı, markanızı rakiplerinizin önüne çıkartacak kalitede logolar için en uygun fiyatla tasarım hizmetini üstlenmektedir. Yaptığımız işler hakkında bilgi almak ve firmanızı rekabette öne çıkartacak logo tasarımı için kolları sıvamak için hemen bizi arayın!