Google’ın Sıralamasına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Google sıralamasını etkileyen belirli faktörler bulunmaktadır. Domain, web sitelerinin adı ve bulunmasını sağlayan adresidir. İlk önce sitelerin adı belirlenmeli ve ne kadar özgün olursa o kadar öne çıkma ihtimaliniz artar. Aynı adı taşıyan web sitelerinden önce domain almak sizin için avantajlı olacaktır. Site içindeki bilgilerin domain içinde geçmesi Google sıralaması için önemlidir. Sizi üst sıralara çıkartmayı sağlayan anahtar kelimeler kullanmalısınız.

Google Sıralaması Nedir?

Google sıralamaları web sitelerinin içerisinde geçen anahtar kelimelere ve Google algoritmaları uygunluğuna bakarak istenen web sitelerini kullanıcıların karşısına çıkartıldığı sırayı ifade eder. Arama çubuğundaki kelimelere uygun tüm web sitelerini bir sıralamaya sokarak düzen oluşturur. Böylece kullanıcıya yaptığı arama ile daha yakın ilişkiye sahip sayfa sonuçları gösterilir ve kullanıcı deneyiminde iyileşme sağlanmış olur.

Google Sıralamasında Üst Sıralarda Olmak İçin Neler Yapılması Gerekir?

Google’da üst sıralarda yer almak için yapılması gerekenler şunlardır:

  • Domain adı ve kaydı ilk sırada yer alır. Özgün bir isme sahip olunmalıdır. Domain alma tarihi ne kadar erken ise o kadar Google aramalarında önde olursunuz.
  • Anahtar kelimeler oldukça önemlidir. Doğru alınmış isimler anahtar kelimeler ile uyumlu olanlardır.
  • Hangi ülke koduna sahipseniz URL kısmında belirli olması gerekir. Aksi halde bulunduğunuz ülkenin sıralamasında yer almazsınız.
  • İçeriklerin başka sayfalardan kopyalanmamasına özen gösterilmelidir. Cümle içeriklerini kendiniz üretmeniz gerekir.
  • Hatalı kodlamalar ile yapılan siteler Google da görünmemenize yol açar.
  • SEO uyumlu bir tasarım önemlidir. Hızlı ve kullanıcı dostu tasarımlar Google tarafından artı puanla ödüllendirilir.
  • İç ve dış SEO ayarlarının doğru yapılması gereklidir. Kullanıcının web sitesini keşfetmesini kolaylaştıran iç linkleme, otoriter sitelerden alınmış backlink’ler ve sosyal medya desteği Google tarafından sitenin olumlu değerlendirilmesini sağlar.
  • Özgün ve SEO uyumlu içerikleri düzenli olarak ekleyerek, sitenizi her daim güncel tutmanız önerilir. Google, kullanıcılarına daim güncel ve özgün bilgi sunan web sitelerine olumlu bir gözle bakmaktadır.

Google’da En Çok Aranan Anahtar Kelimeler Nasıl Seçilmeli?

Google için anahtar kelime seçmek başarılı bir arama motoru optimizasyonu için en gerekli unsurdur. En dikkat etmek gereken özellik sıklık olmalıdır. Köklü bir web sitesine sahipseniz rekabetinizde o kadar çok büyük olacaktır. Anahtar kelime genişlemesini kullanmanız önemlidir. Kullanıcıların fazla ziyaret ettiği web siteleri için az miktarda anahtar kelime kullanmak yerine sayfanızda adı geçen net bir genişleme kullanarak rakiplerinizin önüne geçmiş olursunuz. Yeni kurulan bir web siteniz varsa belirli kelime sayısı içeren ve yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeler kullanarak web sitenizin görünür olma avantajını yakalayabilirsiniz. Seçtiğiniz anahtar kelimelerin Google sıralaması için uygun olup olmadığına bakmanız gerekmektedir.

Google Nasıl Çalışır?

Google’ın çalışma tarzı şu şekildedir:

  • Belirli bir algoritma oluşturarak çalışmaya başlayan Google web sitelerinin görünür olması için sıralama koşullarını analiz eder. En uygun koşulları sağlayan web sitelerinden başlayarak sıralamaya koyar.
  • Botlar yardımı ile tüm web sitelerini tarama sağlanmaktadır. Bağlantıları takip eden botlar arama yapmayı kolay bir hale getirir.
  • Saklama yapmak tüm web sitelerinde bulunan verileri korumayı sağlar.
  • Son olarak Google sıralaması gelmektedir. Arama çubuğundan girilen verileri sakladığı yere göz atarak en alakalı web sayfalarını kullanıcının önüne getirir.

Google SEO Nedir?

Google SEO (Search Engine Optimization) Türkçe ismi ile arama motoru optimizasyonu olarak çevrilmektedir. Web sitelerinin anahtar kelime kullanımı ile görünürlüğün artmasını sağlayan bir araçtır. Arama motoru olan Google kendisine verilen kelimeler ile bir sıralama yaparak web sitelerinin kullanıcıların karşısına çıkmayı amaçlamıştır. Bir web sitesinin organik arama sonuçlarındaki yeri fazla olursa sıralamada üstlere çıkma oranı artar.

SEO Nasıl Yapılır?

Web siteleri için SEO yapmak sıralamanızın artmasını sağlayarak sitenizin etkileşimi yükseltmek için kullanılması gereken bir yöntemdir. Sitenin hızlı sonuçlar vermesi SEO için gereklidir. Site hızının düşmesine sebep olan fazla içeriklerden kurtularak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Sayfa başlıkları ve alt başlıkların seçilmesi önemlidir. SEO çalışırken sayfanın başlıklarının belirli bir düzen içerisinde olması gerekmektedir. Hangi başlık nerede kullanılır gibi bilgilere sahip olarak yapılan web sitesi rakiplerinin önüne geçer. URL denilen web siteleri adresleri okunması kolay bir şekilde alınırsa Google sıralaması için üstlerde olmak kaçınılmaz olacaktır.