Google SEO Çalışması Nedir?

Google’a yönelik SEO çalışması web sitenizin tasarımından yayına alınan içeriğe kadar her detayını ilgilendiren optimizasyon çalışmalarını tanımlar. Bireysel veya kurumsal web sitelerinin Google sıralamasını yükseltebilmek için SEO çalışmalarından destek alınması önemlidir. Google SEO çalışması yukarıda değindiğimiz gibi web tasarım aşamasından başlaması gerekmekte olup, başarılı adımların sabırla atılmaya devam edilmesi halinde hayal olarak görülen Google’da ilk sıralar kısa sürede kazanılabilmektedir.

SEO Nedir?

SEO Search Engine Optimization kelimelerinin baş harfleri kullanılarak oluşturulmuş ve arama motoru optimizasyonu anlamına gelen kısaltmadır. SEO, arama motorlarının sitenizi kaliteli bulması için yapılan bir dizi iyileştirme çalışmalarını tanımlar. Yapılan bu çalışmalar ile kaliteli bulunan siteniz, zamanla sıralamalarda ilk sıralara yerleşerek hedeflediğiniz başarıyı sizlere kazandıracaktır.

SEO Neden Yapılır?

SEO yapma nedeni Google ve diğer arama motorlarında üst sıralara çıkmaktadır. Bu amacı destekleyen motivasyon ise kullanıcıların internet kullanma alışkanlığından dayanır. İnternet kullanıcıları arama motorları kullanımlarında, yaptıkları aramaların ardından ilk sıralardaki web sitelerine giriş yapma eğilimi gösterir. Web siteleri ise giriş alabilmek için hedefledikleri kelimelerde üst sıralarda yer alarak başarıyı elde edebilir. Google’da üst sıraya çıkmanın anahtarı ise SEO çalışmalarından geçer. SEO yaparak web sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilir, organik trafiğinizi artırarak rakiplerinize göre iyi bir avantaj yakalayabilirsiniz.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO yapmak bir dizi kriteri doğru sıralama ve yöntem takip edilerek gerçekleştirmek anlamına gelir. Google ve diğer arama motorlarında sıralama yükseltmek için SEO çalışmasının yapılırken, arama motorlarının ne istediği büyük önem taşır. Google web sitesinden ne ister sorusuna yönelik olarak sizler için aşağıda bazı tavsiyelere yer verdik:

  • Web Tasarım: Özgün web tasarımının Google tarafından ödüllendirildiği bilinmektedir. Profesyonellerden alınan web tasarım desteği ile doğru şekilde inşa edilen web siteleri, hızlı ve kullanışlı yapıları ile Google tarafından ödüllendirilmektedir. Yavaş web sitelerinin kullanıcılar tarafından tercih edilmediği ve sıralama alsalar bile yavaş sayfa yüklenme hızı nedeni ile çabuk çıkış yediği bilinmektedir. Oturum süresi ve hemen çıkma oranı gibi önemli SEO faktörlerinin sağlanabilmesi için özgün ve hızlı web tasarımlar tercih edilmelidir.
  • Linkleme: İç linkleme, arama motoru botlarının sitenizi keşfedebilmesi açısından önemlidir. Ayrıca kullanıcılar da iyi örülmüş iç link ağını kullanarak web sitenizi baştan aşağı keşfedebilir. Gerek kullanıcıların geçirdiği sürenin artırılması, gerek iç link yardımı ile indeks alma avantajından yararlanmanız; linklemeyi önemli hale getirir.
  • İçerik: Özgün ve kaliteli içerikler Google tarafından ödüllendirilir. Hedef kitlenizin aradığı bilgiyi sunan, detaylı ve SEO uyumlu üretilmiş her içerik web sitenizin aldığı sıralamayı artırmak için önemli destek sağlamaktadır.
  • Backlink: Doğal yollarla alınmış backlink’ler Google ve diğer arama motorlarınca büyük önem görür. Web sitenizin sıralamasını artırmak için kaliteli içerikler hazırlamanız ve backlink alarak otoritenizi artırmanız gereklidir.

Google SEO Çalışması Nerede Yapılır?

Google SEO çalışması yaptırmak için tasarımdan yayına kadar her geçen sürede görev alabilecek uzmanlarla çalışmanız gereklidir. Markanızın hedefine ulaşması için doğru ajanslar ile çalışmak, hedeflediğiniz Google üst sıralamasını sizlere hediye eder. En iyi SEO uzmanları ile çalışan ve web tasarımda hızlı ve kullanışlı sonuçlar ortaya koyabilen Crater Fikir Sanat Reklam ve Web Ajansı, SEO çalışması için başvurmanız gereken ilk adrestir. En iyi Konya web ajansı ile çalışarak web sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilir, organik hitinizi artırarak reklam bütçenizden hatırı sayılır miktarda tasarruf edebilirsiniz. Tasarımdan sosyal medyaya, içerikten optimizasyona kadar Google SEO çalışması için her detaya dokunan Crater ile başarıyı yakalamak için hemen bizi arayın!