Logo Tasarımı ve Kurumsal Kimlik Markanız İçin Neden Hayati Değer Taşır?

Logo tasarımı markanın kurumsal kimliğini ortaya çıkarttığı için oldukça önemlidir. Markanız yeni oluşturulduğunda adı hatırlanmasa bile logosu kitlelerin aklında kalır ve kişiden kişiye yayılmasını sağlar. Bu yüzden iyi bir logo tasarımı kurumsal kimlik için önemlidir. Durumun tam tersi yaşandığında yani kötü bir logo seçtiğiniz de müşteriler markayı hatırlayamayabilir ve markanız piyasadan yok olabilir. Logo tasarımı markanızın kurumsal kimliği açısından bu yüzden etkilidir.

Logo Nedir?

Logo bir kurumu renkler ve semboller yardımıyla temsil eden kavramdır.  Logolar ile kurumları birbirinden ayırt edebiliriz. Her ürün ve hizmet için farklı logolar kullanılmaktadır ve bir ürün almak istediğimizde isminden önce logosu gözümüzde canlanmaktadır. Canlı renklerden oluşmuş logoları bilinçaltımıza fark etmeden kayıt ederiz. Muadili olan ürünlerden almak istesek de aklımıza ilk gelen logonun ürününü satın alır alırız. İşte logo tasarımının satışlarda ki önemi budur.

Kurumsal Kimlik Nedir?

Kurumsal firmalar kimliklerini yaratabilmek için kendilerine bir imaj çizerek görsel ögelerden yararlanırlar. Markaların büyümesi ve gelişmesi için önemli olan bu imaj doğru seçilmiş renklerdeki logolar kitlelerin akıllarında kalmasına katkı sağlar. Kurumsal kimlik belirlenirken hedef kitlenin istedikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat çeken kurumsal davranışlar ile keskin bir kurumsal kimlik ortaya koyabilirsiniz.

Kurumsal Kimlik Nasıl Oluşturulur?

Kurumsal kimlik oluşturmak için izlenmesi gereken yollar bulunmaktadır. Bu yollardan ilki her şeyi netleştirmektir. Belirlenen planlar kabul edildikten sonra devam ilerlemek mümkün olacaktır. İkinci yol ise süredir. Yapılan işlerin ne kadar zaman alacağı ne zaman bir kimliğin tam olarak ortaya konulacağına karar verilmelidir ve tüm bu işlerin belirlenen süre dışına taşmaması gerekir. Fazla zaman harcanan oluşum süreci başarısız bir kimlik oluşturmanızı sağlayabilir. Hazırlanan bu sürecin ve belirlenen planın şirket yetkililerine sunumu üçüncü yoldur. Şirket yetkilileri onayladıktan sonra devamında ki aşama tasarımın müşterileri memnun etmesi ve yayılmasıdır.

Logo Ne İşe Yarar?

Logo markaların üzerine yapışarak ürün satmaya devam ettiği sürece müşterilerinin o marka dendiğinde aklına ilk gelen görseldir. Kötü bir logo seçimi markanızın piyasadan silinmesine etkili olabilir. Müşteriler ürün ve hizmetlerinizden yararlanmak istediklerinde ilk baktıkları şey logonuzdur. Görsel olarak şık ve göze hitap eden bir logo seçimi markanızın rakipleri arasından sıyrılmasına yardımcı olabilir.

Logo Türleri Nelerdir?

Logo türleri her markanın tercih ettiği farklı şekiller, yazılar, renkler ile ayrılır. Logo türleri şu şekildedir:

  • İkonik olmasıyla bilinen yalnızca harf ve sembollerden oluşan türlerdir. Yazı stilini değiştirerek kullanılan bu tür zaten daha önceden tanınmış olan markalar için oldukça tercih edilen bir yöntemdir.
  • Yazı metinine sahip logolar renkli arka plan üzerine kelime yazımıyla tamamlanmaktadır. Özel şirketler, Kişi isimlerine sahip firmaların kullanmayı seçtiği bir yöntemdir.
  • Kombinasyon logolar diğer iki maddenin de içinde bulunduğu logolardır. Renkli arka fon ve değiştirilen yazı puntolarıyla en çok tercih edilen türdür.
  • Kaligrafik logolar el yazılarından oluşan tüm sembol ve çizimleri de içinde barındıran bir türdür. Elde edilen güzel tasarımlar ile başarı yakalanır.

Logo Tasarımı Nasıl Yapılır?

Logo tasarımı yaparken ürünlerin herhangi bir şekilde logonun içine konumlandırılması dikkat çekerek markanızın tanınırlığını arttırabilir. Logolarınızı diğer markaların logolarından daha özgün tasarımlar yaparak sizi daha ileriye taşımasını sağlayabilirsiniz.  Akılda kalıcılığı fazla renkler kullanarak müşterileri tekrar markaya yönlendirebilirsiniz.  Logolarda anlaşılmak önemlidir. Çok karmaşık bir logo tercih etmeniz müşterilerin ilgisini çekmeyerek onları kaybetmenize yol açabilir. Sade ve okunabilir logo tasarımı kurumsal kimlik için önemli bir rol oynar.

Firmanız için markanızı ve işinizi yansıtan, profeyonel ekiplerce hazırlanmış bir logo tasarımına ihtiyaç duyuyorsanız Crater Fikir Sanat Reklam Ajansından hemen yardım alın.