Mobil Web Site Neden Önemlidir?

Mobil web sitelerinin önemi mobil cihazların kullanımın artmasıyla doğru orantıdadır. Günümüzde binlerce web sitesi kullanılmaktadır. Ancak bu web sitelerinin hepsi akıllı cihazlarda istenilen kalitede görünmemektedir. Kullanıcılar siteyi cep telefonlarından da ziyaret etmek istiyor olabilirler. Doğru bir şekilde açılmayan siteler kullanıcıları rakip sitelere yönelterek tıklanma oranını düşürebilir. Hayatımızda zamanla daha büyük bir yer alan mobil web sitesi tüm web sayfası sahipleri için büyük önem taşımaktadır.

Mobil Web Sitesi Nedir?

Mobil web siteleri arama çubuğunda aratılan anahtar kelimelerin karşılığında karşımıza çıkan web siteleri değildir. Akıllı cihazlardan girilebilen ve problem yaratmadan ziyaret edilebilen sitelerdir. Cihazların ekranına uyum sağlayabilen okumak ya da görmek için efor sarf etmeden kolaylıkla kullanılması gereklidir. Kullanıcıların çoğu günümüzde bilgisayar yerine telefondan istediği bilgilere ulaşmayı seçmektedir. Bu yüzden mobil web sitelerini kullanmak önemlidir.

Mobil Web Site Tasarımı Nedir?

Mobil web sitesinin tasarımı akıllı cihazlardan girilen web siteleri adreslerinin görünümüdür. Bu görünüm ekrandaki yazıları görmek için büyütüp küçültmemeye, sağa sola kaydırmamaya yarar sağlar. Rahatça web sitesinde gezmeyi amaçlamalıdır. Web sitelerin bir haritası vardır ve bu harita mobil cihazlara geçince uyumluluk göstermeye bilir. Düzeltmek için mobil web sitesi tasarımına ihtiyaç duyulur. SEO da web sitelerinin üst sıralarda görünmesi için mobil cihazlara uygun olması gerekmektedir.

Mobil Web Site Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Mobil web tasarımı yapımında olmazsa olmaz en önemli özellik kolay kullanım olmalıdır. Kullanıcıları yormadan ziyaret etmeyi sağlayan web siteleri her zaman rakiplerine göre öndedir. Sade bir tasarımı olan web siteleri gözü yormaz ve ilginin çekilmek istediği alanlar ön plana çıkar. Kullanıcıların sayfalar arasında dolaşımını sağlayan web siteleri daha çok tercih edilir. Aynı zamanda ziyaretçiler bilgileri bulurken zorlanmaması adına üst köşelerde yönlendirici butonlar kullanılmalıdır.

Mobil Web Site Tasarımı Nasıl Yapılır?

Mobil web site tasarımı yaparken öncelikle kullanıcıların web sitesinde rahatça gezebilmesi oldukça önemlidir. Mobil uyumlu web sitelerinde hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlarda çözünürlüğün ekranda yüksek gözükmesi gerekmektedir. Doğru kodlamalar ile yapılan mobil web siteleri sayfalar arasında ki geçişleri hızlandırarak kullanıcının beklememesini sağlar. Telefonun ya da diğer akıllı cihazların döndürülebilir özelliğinin mobil web sitesi tasarımında görmek gerekir. Cihazları yan döndürmek çoğu kullanıcının tercih ettiği yöntemdir. Bu yüzden siteler döndürülme özelliğine uyumlu olmalıdır.  Responsive olarak adlandırılan duyarlı site tasarımı yapmak gerekir. Yazı boyutunu, görselleri veya yazı fonunu otomatik olarak düzelten bu programla mobil web sitenizi tasarlamalısınız.

Mobil Web Sitesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mobil web sitesi tasarımında dikkat etmek gereken belirli incelikler bulunur. Bilgisayar ekranına göre daha küçük ekrana sahip olan mobil cihazlardan girilmeye çalışan web siteleri uygun olmadığında ziyaretçi kaybeder. Mobil web sitesi hazırlarken anlaşılır ve şık bir tasarım sunulmalıdır. Açıkça nerelere tıklanacağı belli olmayan tasarımların kullanılmaması gerekir. Görselleri seçerken içerikle alakalı olmalıdır. Tıklanabilir ve görüntü kalitesi yüksek görseller kullanıcıların web sitelerinde geçirdiği zamanı arttırmaya fayda sağlar. Sade ve işe yarar kodlar kullanılmalıdır. Çok uzun kodlar kullanarak siteyi yavaşlatabilirsiniz. Zamanı değerli olan kullanıcıların siteyi terk etmesine sebep olabilirsiniz. Alan ismini doğru seçmek mobil içinde normal web siteleri içinde büyük önem taşır. Görünürlüğün artmasını sağlayan isimler kullanmak her zaman yararlı olacaktır. Son ve her yerde önemini koruyan madde ise özgünlüktür. Kendi imzanızı taşıyan içerik ve tasarımlarla ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz. Tüm bunlara dikkat edildiğinde mobil web sitesi tasarımınız bitmiş olacaktır.

Sizde iyi bir web site ve mobil siteye sahip olmak istersiniz Crater Fikir Sanat Reklam Ajansından alabilirisiniz.