Özel Web Tasarım Nedir? Neden Önemlidir?

Özel web tasarımı ihtiyaca göre sıfırdan şekillendirilerek kurulan web siteleri için uygulanan formata verilen isimdir. Hazır web tasarım ile karşılanmayan ihtiyaçlarda, pek çok avantaja sahip özel web tasarım ilkelerinden yararlanılır. Özelleştirilmiş tasarımlar resimlerden forumlara, animasyonlardan diğer web yönetim panellerine kadar pek çok ayrıntıyı kapsar. Arama motoru optimizasyon çalışmalarında da artı puan sağladığı bilinen özel tasarım ve önemi ile ilgili merak ettiğiniz her detayı yazımızda sizler için derledik.

Özel Web Tasarım Avantajları Nelerdir?

Özel web tasarımda artılar şu şekildedir:

  • Markanızı rakiplerinizden farklılaştırarak bir adım öne geçirebilirsiniz.
  • Hız, özgünlük ve SEO uyumu konusunda arama motorlarından tam not alabilirsiniz.
  • Markanızın kimliğini yansıtan özgün tasarımlar ile sadık müşteri kitlenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.
  • Google ve diğer arama motoru sıralamalarında sizi öne geçirecek önemli bir kazanım elde edebilirsiniz.

Özel Web Tasarım Dezavantajları Nelerdir?

Özel web tasarımda eksiler şöyle sıralanabilir:

  • Farklı araç ve modüllerin kullanılması gerektiği için hazır tasarımlara göre uzun tamamlanma süresine sahiptir.
  • Profesyonellerden hizmet alınmadığı taktirde arzu edilen site performansının yakalanmama riski bulunur.
  • Farklı cihazlara uyum (web, mobil) sağlanması için kapsamlı çalışma gereklidir.
  • Hazır tasarımlara göre tamamlanma maliyeti nispeten yüksektir.

Özel Web Tasarım Neden Önemlidir?

Özel web tasarımın önemi markaların gerek kullanıcı, gerek arama motorlarınca fark edilmelerini sağlayan bir dizi kritere göre şekillenir. Özel web tasarımın ne sağladığının daha iyi anlaşılabilmesi için aşağıda sizler için önemine işaret eden kriterler hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarını paylaştık:

  • Özel Web Tasarımın SEO’ya Etkisi: Profesyonel Crater ekibinden web tasarım hizmeti aldığınızda, hazırlanan web tasarım SEO uyumlu olarak tamamlanır. Tasarımın hayata geçirilirken her inşa aşaması, Google ve diğer arama motorlarının beklentileri doğrultusunda şekillendirilir. Gerek tasarımın özgün olması, gerek hızlı ve kullanışlı ara yüzde tasarlanması web sitenizin Google tarafından sıralamada öne çıkartılmasına katkı sağlar.
  • Performans Açısından Özel Web Tasarım: Web site tasarımınız hızlı ve kullanışlı bir şekilde tamamlanır. Siteniz tüm cihazlarda hızlı çalışarak kullanıcıya iyi bir web deneyimi yaşatır. Sitenizin yüksek performansı hemen çıkma oranı ve sitede kalma süresi gibi değerlere olumlu katkı sağlayarak, sıralamalarda rakiplerinizin bir adım önüne geçmenize yardımcı olur.
  • Özgünlük Açısından Özel Web Tasarım: Özelleştirilmiş tasarıma sahip web siteleri, kurumsal kimliğinizi güçlendirmenize yardımcı olur. Rakiplerinizden farklılaşarak kalitenizi hedef kitlenize özel tasarımlar ile yansıtma şansı yakalayabilirsiniz.

Özel Web Tasarım Fiyatları Nedir?

Özel web tasarımda fiyatlar hazır tasarımlara göre nispeten yüksektir. Sektörün en uygun profesyonel web tasarım fiyatları için Crater Fikir Sanat Web Ajansı ile çalışabilirsiniz. Deneyimli kadromuz ile hayata geçirdiğimiz sayısız başarılı web tasarımımızı inceleyerek sizler için yapabileceklerimiz hakkında fikir edinebilirsiniz. Özel web tasarım konusunda hesaplı fiyatlarımız hakkında bilgi almak ve web sitenizi hayata geçirmeye yönelik ilk adımı atmak için hemen bizi arayın!