Sosyal Medya Tasarımları Nasıl Olmalıdır?

Sosyal medya için tasarımlar sizi, ürününüzü veya hizmetinizi hedeflediğiniz kitleye sunduğunuz ve hedef kitlede ilk intibanızı edindiğiniz en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle kurumsal bir sosyal medya hesabının önemi büyüktür. Sosyal medya tasarımı, sayfanızın görsel ve metinlerini doğru şekilde seçmek ve düzenlemektir. Tasarımda içeriklerin kalitesi ve hangi sıra ile yerleştirileceği de önemlidir. Sosyal medyada tasarım hedef kitleye göre değişkenlik göstermektedir, ancak başarılı bir tasarımının sahip olması gereken olmazsa olmaz bazı özellikleri vardır.

SOSYAL MEDYA TASARIMININ ÖZELLİKLERİ

Sosyal medya tasarımının nitelikleri hedef kitlede çarpıcı bir etki yaratması açısından değerlendirilmelidir. Tasarım ile markanın popüler olması, hedeflenen ilk sonuçtur. Bu sonuca ulaşabilmek için takip edilecek işlem aşamalarını aşağıda yer alan başlıklardan takip edebilirsiniz.

Profil Adı Akılda Kalıcı Olmalıdır

Akılda kalıcı profil ismi hedef kitlenizin sizi bulmak için ilk kullanacağı argümanı doğru kullanmak anlamına gelir. Bu isim aynı zamanda insanların sizden nasıl bahsedeceklerini de gösterir. Bu yüzden akılda kalıcı bir kullanıcı adı seçmek sosyal medya tasarımında ilk kuraldır.

Profil Adı, Profil Fotoğrafı ve İçerikler Birbiri İle İlişkili Olmalıdır

İlişkili profil kimliği oluşturmaya çalıştığınız markanın tüm unsurlarının birbirini desteklemesini sağlar. Bu bütünlüğü sağladığınızdan emin olanın ardından paylaşımlarda da bütünlük yakalayarak, doğru tasarım yönünde önemli bir adım atabilirsiniz. Ürün veya hizmetten bağımsız rasgele paylaşımlara yer vermeme dikkat etmeli; profil içerikleri arasında renk, yazı fontu gibi ayrıntılara dikkat ederek görsel bir uyum yakalamalısınız.

Tanıtılan Ürün Veya Hizmet Hakkında Açık ve Yeterli Bilgi Vermelidir

Tanıtılan ürün veya hizmetle ilgili bilgiler hazırlanmış içerikler ile müşteriye tanıtılır. Ürün veya hizmet hakkında yeterli bilgi veren, özgün ve doyurucu içerikler hazırlanmalıdır. Profili ziyaret eden kişinin aklında soru işareti bırakılmamalıdır. Metin içerikleri temiz bir dille yazılmış olmalı imla hatası barındırmamalıdır.

Görsel Paylaşımlar Profesyonel Olmalıdır

Görsel tasarımda profesyonellik yaptığınız paylaşımlar ile etkileşime geçen hedef kitleyi etkilemenize yardımcı olur. Kullanılan görseller alıntı olmamalı, profesyonel çekimlerden elde edilmelidir. Seçilen görseller ürün veya hizmeti akılda kalıcı olarak temsil etmeli ve çarpıcı olmalıdır.

Görselleri yüklerken sosyal medya platformunun önerdiği boyutlara ve dosya uzantılarına dikkat edilmelidir. Paylaşımın en iyi biçimde yayınlanmasını ve hedef kitleniz tarafından algılanmasını istiyorsanız, görsel boyutlarınızı da bu ölçülere göre oluşturmanız gerekmektedir.

İnfografik Paylaşımlar

Sosyal medyada infografik paylaşımlar topladığınız ilgiyi korumanızı sağlayacaktır. İnfografi, ürün veya hizmetiniz hakkında bilgi veren görsel grafiklerdir. İnfografik paylaşımlarla kurumsal kimliğinizi daha iyi ve akılda kalıcı şekilde ifade edebilir, markanızı en iyi şekilde pazarlayabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA TASARIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Sosyal medya tasarımının önemi hedef kitlenizdeki tanınırlığınızı artırıp işlerinize çok farklı boyutlar katabilmenizi sağlar. Sosyal medyanın gücü günümüzde giderek artmaktadır. Bu gücü ürün veya hizmetinizi pazarlamak için kullanmak, rakiplerinizle rekabet etme ve sektörünüzde sivrilme yolunda size önemli bir koz verecektir. Dijital dünyanın sunduğu bu etkili iletişim aracınız hazırladığınız kampanyalarda efektif bir şekilde kullanarak, daha düşük maliyetle milyonlarca potansiyel müşteriye kendinizi tanıtma şansı yakalayabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA TASARIMI NEREYE YAPTIRILMALI?

Sosyal medya tasarımı desteği almak sayılan avantajlardan en hızlı sürede yararlanmayı sağlar. Sosyal medya hesabınızın profesyonel bir şekilde hazırlanması, oluşturmak istediğiniz markanın güvenilirliği ve popülerliği açısından çok önemlidir. Ayrıca rutin faaliyetlerinize devam ettiğini süreçte sosyal medya için ayıracağınız düşük vakitler, hedeflediğiniz başarıyı elde etmek için yetersiz kalacaktır. Sosyal medya tasarımı konusunda uzmanlaşmış, deneyimli ve güçlü referanslara sahip Crater Fikir Sanat Reklam Ajansı ile çalışmayı tercih edebilirsiniz. Markanızı hedeflediğiniz başarıya en kısa sürede oluşturacak olan profesyonel ekibimiz, uygun fiyatla sunduğu hizmetler ile sosyal medyada markanızın var olmasını ve her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar.